De Palamós a Sant Pere Pescador

Això és terra de vents

Com deien els Sangtraït: Això és la terra, terra de vents. I si bé els Sangtraït és un d’aquells grups que van deixar petjada en la meva vida, l’Empordà ja fa molt de temps que també en forma part, i la sortida del passat 15 d’abril amb un grup d’amics i “bojos per la bici” em va portar fins al cor de la tramuntana. Una volta intensa, per bé que planera el primer terç, de Palamós cap a Llofriu, baixar cap a Pals, i d’allà la carretera fins a Torroella. D’allà, i amb el massís del Montgrí present, comencem a enllaçar petits pobles i nuclis urbans fins arribar a L’Escala, Sant Martí d’Empúries i ja des d’aquí recital de vent fins a Sant Pere Pescador, amb les ràfegues més fortes d’aquest element. De mica en mica ens allunyem d’aquesta planícia i al mateix temps del vent que ja amaïna fins deixar-nos arribant a Sant Miquel de Fluvià.

Aquí comença una nova etapa d’aquesta sortida, ón el ritme va pujant per moments, i la bellesa dels paisatges guanya punts, tot atravessant poblets típics de l’Empordanet fins arribar a Verges, terra d’un altre “tocat per la tramuntana” com és el Lluís Llach, un dels grans. Però queda encara allò que es pot considerar la pitjor part del camí. Després de 80 km intensos, entrem a La Bisbal, ón la terra es torna rígida en forma de ceràmica, per afrontar un port de muntanya que, si bé és curt (amb prou feines arriba als 4 km de pujada) parteix el grup en mil bocins -potser algun menys, que no érem tanta gent, tampoc-, el coll de La Ganga no és cap ganga pel costat de La Bisbal, però cap a Calonge dóna descans en forma de baixada. Ara s’agraeix deixar de pedalar, per fer les últimes apretades a baix al plà.

Una sortideta interessant, que deixa unes noves terres conquerides a llom de la bici, aquesta Bestia Rossa que tans moments de glòria acumula ja, en tan poc temps.

Anar al perfil GPS.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s