Caminada per endinsar-se en la natura

Bausèn i el bosc de Carlac: un món plè d’històries

Un dimarts és un bon dia per canviar la rutina de bici. Bé, de fet en vacances qualsevol dia és bò per fer coses diferents, però deixem-nos estar de filosofies i anem per feina. La d’avui és una caminada organitzada pel càmping, i sortim un grupet de quatre cotxes en direcció Les per prendre la desviació cap a Bausèn. Aparquem, agafem les motxilles i començem a caminar.
Ens expliquen tota mena d’històries i llegendes sobre el poble, però curiosa la que fa referència a la solitària tomba que hi ha als afores del petit poble, i és que sembla que fa molts anys hi havia una parella que es volien casar, però l’església no ho permetía per un vincle de sang excepte si pagaven una taxa, però la parella era pobre i no s’ho podia permetre. Resultat: viure en pecat fins que ella es mor i no pot ser enterrada en el cementiri oficial, motiu pel qual els habitants li van construïr aquesta tomba solitària.
I és que d’històries curioses n’hi ha per tot arreu, sens dubte.
Seguim caminant en direcció un bosc d’quells que estan ben dotats de massa arbrada, tant que els arbres acaben caient pel seu propi envelliment i la competència ferotge a la que els sotmet la pròpia naturalesa. Un bosc molt humit i amb algun rierol fluïnt amb total llibertat, fent baixar sense respir l’aigua de la muntanya.
Una visita molt interessant, de poc més de tres hores de durada, però que et fa sentir la natura en la pròpia pell. Molt recomenable.

Veure la galeria de fotos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s